Zöldkagylóval az ízületi gyulladások, fájdalom, kopás ellen!

Salus Biobolt zöldkagyló

Ízület és porc kezelés zöldkagylóval

A zöldkagyló, mint az ízületi betegségek hatékony kezelője.

15-20 évvel ezelőtt még az artritiszes betegek részére nézve még elkerülhetetlen volt a mozgáskorlátozottság vagy ami még rosszabb, a rokkantság állapotainak az elérése. Az elmúlt évtizedben azonban számos olyan ízület-védő készítmény jelent meg a piacokon, amelyek a betegséggel járó tüneteket enyhíteni képesek. Az egyik ezek közül a zöldkagyló.zöldkagyló

A zöldkagylóról képes csökkenteni a reumás –és ízületi panaszokat, fájdalmakat.

A zöldkagyló bizonyítottan a legjobb természetes készítmény mozgásszervi zavarok, ízületi -és reumás panaszok enyhítésére!

A „kagylók királynőjének” is nevezik, hiszen természetes formájában és nagy számban tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket és gazdag Omega-3 zsírsavakban is. Mindezek a glükozamin tartalommal kiegészülve remek alternatívát nyújtanak az ízületi gyulladások és panaszok enyhítésére. Az új-zélandi Auckland Egyetemen végzett kísérletek bizonyították, hogy a zöldkagyló gyulladáscsökkentő hatóanyagai – mint például a glikogén és a lizolecitin – az ízületi gyulladásokra is gyógyírt jelenthetnek.

A zöldkagylóban jelen van az izmok, ízületek és inak szöveteiben is fellelhető glükozamin. A szénhidrátok csoportjába tartozó vegyület segíti a súrlódás hatására károsodott ízületi -és porcszövetek újraképződését. Mivel a szervezet nem képes előállítani glükozamint, ezért pótlásáról nem szabad megfeledkeznünk. A kutatások bebizonyították, hogy a zöld kagyló egyedülállóan magas mértékben, 13 (!) %-ban tartalmazza ezt az ízületek és porcok épségéért egyaránt felelős értékes anyagot.

A zöldkagyló egyébként úgy keltette fel a tudomány érdeklődését, hogy amikor az új-zélandi őslakosok, a maorik életkörülményeit és szokásait vizsgálták, felfigyeltek arra, hogy a maoriknál szinte ismeretlenek a reumás és ízületi betegségek. Új-Zélandon különben is óriási az eltérés a reumás megbetegedések arányaiban az őslakosokat és a „városlakókat” összehasonlítva. Ennyit tesz, hogy a maorik már ki tudja, hogy pontosan mióta is fogyasztják zöldkagylót napi táplálékként!

Egy 3 hónapos időtartamot felölelő tanulmány szerint a zöldkagyló ’osteoarthritis’ esetén 50%-kal, a ’rheumatoid arthritis’ esetén pedig 67%-kal csökkentette a betegek fájdalmait!

Az ízületekkel kapcsolatos egyik gyakorta előforduló probléma nem más, mint a porckopás. (A porc lényegében hasonlít a gumihoz – a csontok végein található, és elsődleges feladata, hogy csökkentse az ízületek súrlódását a mozgásnál.)

A porckopás világszerte a harmadik leggyakrabban előforduló mozgásszervi megbetegedés. Nem csak idős korban gyakori; hiszen a jelentős túlsúllyal élők, a kemény fizikai munkát végzők, a rendszeres fizikai megterhelés alatt álló sportolók, de még a várandós kismamák is extra mód terhelik meg ízületeiket. A nem megfelelő, vitaminszegény étrend is elvezethet a betegséghez.

Porckopásnál egyre fokozódó fájdalom jelentkezik az adott ízület környékén; az ízület terhelhetősége az idő előrehaladtával egyenes arányban csökken. A szervezet a fellépő fájdalom ellen úgy próbál védekezni, hogy a terhet átadja egy szomszédos ízületnek. Például a csípőízületnél keletkező kopása esetén előfordul, hogy derékfájdalmakat érzünk, hiszen oda „sugároz át” szervezetünk.

A porcszövetek regenerálódása és gyógyulása hosszú időt vesz igénybe, mivel ellentétben az izomszövetekkel nincs közvetlen vérellátása, így a felépülés üteme lassul. A porc kiszárad, és olyannyira elhasználódik, hogy előbb-utóbb már szabad kézzel is tapintható a probléma egy adott ízületnél.

Fontos tehát a porcszövetek tápanyag-utánpótlásáról gondoskodnunk. A zöldkagylóban található glükozamin a porcok épségéért és egészségéért egyaránt felel, továbbá a porcszövetek újratermelődését is elősegítheti.
A rendszeres zöldkagyló fogyasztás segít megőrizni a porc rugalmasságát, és segít megakadályozni a porckopás folyamatát; vagy hogyha a folyamat már bekövetkezett, akkor bizonyított, hogy az sikerrel visszafordítható.

Zöldkagyló kapszula

 

Kérem írja meg gondolatait!

Az e-mail címét nem adjuk ki másnak.